Saviõhtud algavad 2. oktoobril riisipaberikeraamikaga!

Selle sügise esimesed saviõhtud on põneval teemal- teeme riisipaberikeraamikat. See sobib imehästi neile, kes armastavad savi, aga kardavad kaunistamisotsuseid :)- need on nimelt juba sinu eest suures osas tehtud ja ainus ülesanne on ilu oma nõu peale panna. Ah et mis mõttes? Loe altpoolt!

MIS? Riisipaberikeraamika

MILLAL? 2.-30.10 kell 18.00

KUS? Jaago käsitöötalus

KELLEGA? Üksi või kaaslasega ja esmakordse või ammuse savisõbrana

TULEMUS? Kaunimustrilised kausid, vaagnad või tassid

MIS MAKSAB? 25 eurot/kord ehk 75 eurot teema peale. 

Dekoreerimine on keraamika puhul alati mu kirstunael. Olen vist nõndamoodi ehitatud, et savi puhul saan vormide, mastaapide ja mahtudega saan sõbralikumalt läbi kui dekooriga. Olen lausa välja öelnud, et glasuurimine ei meeldi mulle üldse. Sellepärast ei leiagi mu glasuuririiulilt mingit pillerkaari -pigem läbipaistvat, valget ja musta- ning dekoor kujuneb pigem vormimängude ja glasuuri koostöös kui värvidega. 


Sestap on minu jaoks teretulnud kõiksugused otseteed- siirdepildid, angoobid, ühe-glasuuri-lahendused... Riisipaberikeraamika on neist shortcut´idest üks vähetuntumaid, aga oi-kui-mugav! Tule proovi järele!
Kõigepealt valmib valgest savist ese- just selline, nagu ise soovid. Mõnusad on vaagnad ja alused, nagu pildil näha, aga võid teha ka kruusi, kausi või muud, mis Su koduses serviisis puudu.
Seejärel võtame välja riisipaberid, millele oksiididega kaunid mustrid trükitud. Leiad Omad Mustrid, rebid paberist soovikohased tükid ja paigutad savile. Vajutad ja silud oksiidi näpuga paberilt tooresse savisse ja voila!-ongi nõu kaunilt mustriline! Eriti põnevaks tulemuseks saab mitu oksiidimustri kihti üksteise otsa trükkida ning eri mustreid miksida. No vaata kasvõi seda sama tassi siin allpool. 


Oodatud on kõik, nii algajad kui kogenud savisõbrad, iseäranis aga loomingulise otsuse ärevusega inimesed- hea harjutus iseseisvaks eluks :)!  Osalemistasu on 75 eurot teema peale ehk 25 eurot osalemiskord. Kokku kohtume kolmel korral (2.10, 16.10. ja 30.10): esimesed on savinõude valmistamiseks ja oksiidimustrite pealekandmiseks, viimane glasuurimiseks. Osalustasu sisaldab kõike vajalikku- savi, riisimustreid, glasuure, põletusi, juhendamist, tööriistu ja kohvi-teed. Hubast aega iseendale niikuinii- sügis on selleks lausa loodud! 
Et neist mõnusatest õhtutest osa saada, kirjuta jaagotalu@gmail.com, helista 5297919, joonista või saada sõnum FBs või IGs @jaagotalu. 
Peatse kohtumiseni?


P.S Päris huvitav, et kõigis teistes valdkondades armastan ma värvimänge väga. Nii tundusin suurt rõõmu ja elevust ka nende piltide külluslikesse sügistoonidesse rüütamisest. Kuidas sinuga on? Pelgad värvi või haaraks kohe pintsli?


Kommentaarid