Sügis Jaago talus: save the dates ehk kuupäevad kalendrisse!

Armastan sügist. Teadusuuringud väitvat küll, et eelseisev sügisaeg iseenesest on depressiooni tekitav ja pime aeg muserdab, aga mina pole seda õieti kunagi jaganud. Naudin väga hommikust karget aega, kastest rasket rohelust, õhtust hämarust, küpseid värve, väsimatult õitsvaid lilli, tuld pliidi all, hääbuvat aeda, koolielevust ja kõike muud, mida see aeg pakub. Sügis annab võimaluse õhtul täiesti legaalselt rahulikult sohvale kerra tõmmata ja tänase toimetuse homse varna lükata- väljas ju juba jaheneb, päike läks looja, kaste tuli maha... Hämarus ja vajadus pliidi alla või ahju tuli teha soodustab iseenesest cosyt, hygget ja kõiki neid teisi moodusõnu, mis tähendavad ei midagi muud kui hubasust ja kodusust. Ja alanud kooli-, lasteaia- ja haridusaasta tõukab uue hooga käima ideed, mõtted ja tegutsemislusti- rong ju juba veereb, kus ma`s maha jään. 
Fotod: Eva Bronzini, Inga Talvis

Sestap pole midagi imestada, et algavas sügises mahub Jaago käsitöötalus ainuüksi oktoobrikuusse mitu põnevat sündmust, mida on küpsetanud tegus suvi, päikesesoojad mõttepausid ning põnevad kohtumised ja tutvused. Peatselt järgnevad postitused avavad nende sisu eriti põhjalikult, aga lühitutvustuse leiad siitsamast. Loe, naudi, ja pane kuupäevad kindlasti kalendrisse! 

Uued saviõhtud algavad 2. oktoobril!

 
Fotod: Inga Talvis
Sügishooaeg saab alguse 2. oktoobril saviõhtute ja riisipaberikeraamikaga. 
Riisipaberile trükitud siirdepildid on eriline viis keraamika dekoreerimiseks. Kõigepealt sünnib ese- täpselt säärane, nagu soovid. Valmis toorele esemele saavad peened mustrid aga peale ilma suurema pingutuseta- riisipaberile trükitud oksiidimustrite abiga. Tulemus on dekoratiivne, peen ja tundlik, siiski käsitöise olemisega. Iseäranis külluslikud saab kõik veel siis, kui kasutad mitmeid erinevaid mustripabereid- neid meil jagub! 
Oodatud on kõik, nii algajad kui kogenud savisõbrad. Osalemistasu on 75 eurot teema peale ehk 25 eurot osalemiskord. Kokku kohtume kolmel korral (2.10, 16.10. ja 31.10): esimesed on savinõude valmistamiseks ja oksiidimustrite pealekandmiseks, viimane glasuurimiseks. Osalustasu sisaldab kõike vajalikku- savi, riisimustreid, glasuure, põletusi, juhendamist, tööriistu ja kohvi-teed. Mõnusat hubast õhtut iseendale niikuinii!

Loometoa miniretriit

Fotod: Eva Bronzini
6. oktoobril on aga võimalus kogeda midagi väga erilist. Koostöös fotograafi ja kohalolukunstniku Eva Bronzini ja toiduvõlur Maru Metspaluga toimub Jaago talus esmakordselt Loometoa miniretriit- külluslik loominguline puhkepaus ja hingekosutus pikkade külmakuude lävel. Et olen ise ühest sellisest osa saanud siis tean juba ette kinnitada- see saab olema tõeliselt eriline aeg. Eva on suurepärane sooja, turvalise ja loomingulise ruumi looja, kelle käe all avab fotorännak looduses Sulle uued maailmad. Ära muretse, eelnev pildikogemus pole seejuures üldse oluline. Miniretriidil uitame looduses ja mõtetes, pistame (telefoni)kaamera taskusse ja võtame välja, märkame hetki ja püüame need pildile.
Minuga koos aga valmistame loodusest ja aiast korjatud õitest kestvaid lillekroone, mida endaga õhtul koju viia- ühtaegu hapraid ja püsivaid.
Maru võlub taldrikuile lihtsatest aiasaadustest hõrgud road, Eva küpsetised ning tee- ja kohvitassid täituvad aina. Jutustame lugusid, naerame südamest ja südamega. 
Miniretriidi osalustasu on 169 eurot ja selles on materjalid, töövahendid, juhendajate käekõrvalolu, fotorännak, hommikueine, kohapeal valminud maitseist tulvil lõunalaud ja väike kingitus.  
Miniretriidi kohta saad lähemalt lugeda siit

Esmakordne öö-töö-tuba!

Fotod: Inga Talvis, Eva Bronzini
26.-27. oktoobril (täpsemalt kahe päeva vahel) aga leiab aset meie Jaago talu kõigi aegade esimene öötöötuba. See on mõnus võimalus tulla Jaagole nii tegutsema kui puhkama- ja just hilisööl, kui paljudel loominguline aeg alles tõeliselt algab. Öötöötuba on pühendatud õmblemisele ja segatehnikatele, mis kõik mõnusal käepärasel algtasemel. See tähendab, et kui nõel seisab peos ja kinnissilmus enam-vähem meeles, siis saad kinnnnnnndlasti hakkama!. Iga öötöölise käe all valmib üks mõnus sügisene vest-ülevise ja hommikuks on kõik valmis. Kõhtu ja maitsemeeli kosutame mõnusate elamustega, öö avab uksed erilisteks jutuajamisteks ja värskust hoiame põnevate puhkepausidega. 
Ah et kuidas see kõik täpselt saab toimuma? 
Öötöötuba algab 26. oktoobril kell 18.00 ühise küllusliku õhtusöögiga. Menüüs on lõikuspeo road- otse Jaago talu peenralt ja aiast ning esmakordselt Jaago talu ajaloos ilmestab maitsenaudinguid soovi korral ka mullitav ja piiisut promillitav jook- õhtu tuleb ju pikk!
Peale õhtusööki asume loomingulistele tegudele. Villasest kootud materjalist sünnib õmblemise ja segatehnikate abil varrukateta ülevise. Lopsakas krae, pehme kvaliteetne vill ja lihtne lõige passivad vajdusel minimalistliku smart-casual stiiliga, detailid aga võimaldavad rõivaeseme võluda kasvõi shabby chic stiilis romantiku kehakatteks. Kõik, mis kahe vahele jääb, on samuti võimalik. 
Öötöötuba lõpeb umbkaudu järgmisel keskpäeval (27.10 kell 12.00). Värskust hoiame pisikeste põnevate vahepausidega, mis jäägu üllatuseks, aga mugavad õuerõivad võta igal juhul kaasa. Ülakorrusel on avatud tudula, kus tegutsemisest väsinud võivad endale sobival ajal tukastada. NB! Lihtne matimajutus- võta oma lina, tekk ja padi kaasa! 
Hommikueine eest hoolitseme samuti meie. Supermaitsev käpakohv Karlova Kohvist ja taimetee Jaago aiast on kogu aeg tassitäiteks ootamas ning hea seltskond on kauba peale niikuinii!
Öötöö osalustasu on 110 eurot. See sisaldab materjale, töövahendeid, küllusliku õhtusööki, kohvipause, hommikueinet,  ööbimisvõimalust oma magamisvarustusega ja kogu elamust. Kui tuled koos kaaslasega, siis on osalustasu kahe peale kokku 198. Sutsu soodustust on selleks, et sikutada Sind armsatega üheskoos midagi toredat ja loomingulist ette võtma ja ühisest ajast täit mõnu tundma ;). Usu mind, see on hoopis teismoodi, kui tavaliselt!


Kõigile oktoobrikuu sündmustele saab registreeruda kodulehe jaagotalu.ee kaudu või juuresolevat QR-koodi skaneerides/ kuvatõmmist Google`i abil otsides. 

Oled väga oodatud selles kõiges osalema, nii siis, kui oled Jaagol varem käinud kui ka siis, kui tuled päris esmakordselt! 
Kohtumiseni Jaagol!

Kommentaarid